Annons

Halvin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla

NGE pörssisähkö

Hinta alkaen*

0,45snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 3,99 €
Fortum Tarkka

Hinta alkaen*

0,59snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,90 €
Väre Välkky 24kk

Hinta alkaen*

0,72snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,95 €
Oomi Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

0,92snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 5,20 €
Hehku Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

0,45snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,50 €

Sisällys

Etsi sähkösopimus halvin

Varmasti kaikki suomalaiset ovat viime aikoina olleet erityisen kiinnostuneita sähkön hinnasta ja sen vaihteluista. Miten omaa sähkölaskua saisi pienennettyä ja mistä löytyisi edullisin sähkösopimus. Vastaus on sähköyhtiöiden vertailu ja kilpailutus, se onnistuu helposti netissä. Sähkösopimusten vertailu kannattaa tehdä jos oma määräaikainen sopimuksesi on päättymässä, jos olet muuttamassa tai jos sinusta tuntuu, että toistaseksi voimassa oleva sopimus on kallis. Kilpailuttamalla sähköyhtiöt löydät halvimmat sähkösopimukset.

Sähkösopimuksia on monia erilaisia, mikä niistä on paras?

Sähkösopimus voi olla esimerkiksi määräaikainen kiinteällä hinnalla tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee jopa tunneittain. Se, mikä on edullisin sähkösopimus juuri sinulle, riippuu siitä kuinka paljon sähköä käytät. Esimerkiksi määräaikainen sopimus kiinteällä hinnalla sopii yleensä koteihin, jossa sähköä käytetään vähän ja sähkön kulutus pysyy suunnilleen samana joka kuukausi.

Määräaikainen sopimus on sopimus, joka on voimassa tietyn määräajan. Yleensä tämä aika on yksi, kaksi tai kolme vuotta, ja sinä aikana sopimusta ei voi irtisanoa. Poikkeuksena tähän on muutto, jonka yhteydessä sopimus voidaan purkaa. Jos asiakas kuitenkin haluaa purkaa määräaikaisen sopimuksen kesken sopimuskauden, voi se olla mahdollista maksamalla sopimussakko. Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden. Toisin sanoen, sähkönmyyjä ei voi nostaa hintoja kesken kauden, mutta toisaalta hinnat eivät myöskään laskea sopimuksen voimassaoloaikana.

halvin-sahkoythio

Määräaikainen sähkösopimus sitoo niin kuluttajaa kuin sähköyhtiötäkin. Toisaalta sopimus takaa hinnan koko sopimuskauden ajaksi, mutta sopimusta ei voi kumpikaan osapuoli irtisanoa sopimuskauden aikana. Keväällä 2023 määräaikaisten sopimusten sähkön hinta on ollut laskussa, alhaisimmat hinnat ovat noin 8-9 senttiä per kWh. Jos sinulla on mahdollisuus vaihtaa määräaikaiseen sopimukseen nyt, voi se olla edullinen vaihtoehto.

Pörssisähkö on sähköä, jonka hinta vaihtelee tunneittain. Hinta määräytyy Nord Poolissa, joka on Euroopassa toimiva sähköpörssi. Siellä sähkön tuottajat ja sähkön ostajat myyvät ja ostavat sähköä ja tämän mukaan määräytyy kulloinenkin sähkön hinta. Hintojen vaihtelu onkin olennainen osa pörssisähköä ja kuluttaja pystyy omalla energiankulutuksella ja omilla kulutustottumuksilla vaikuttamaan huomattavasti oman sähkölaskun suuruuteen. 

Pörssisähkö on siis eri hintaista vuorokauden eri aikoina. Hinta vaihtelee myös sään mukaan. Pörssisähkön hinta on alimmillaan niinä tunteina kun sähköä käytetään vähiten, eli siis yöllä. Aamulla, kun ihmiset heräävät töihin ja sähköä kuluu enemmän, myös sähkön hinta nousee. Kovilla pakkasilla koteja lämmitetään enemmän, tästä syystä sähkön kulutus kasvaa ja sen myötä myös pörssisähkön hinta nousee. 

Usein pörssisähkösopimus tulee sähkösopimuksista edullisimmaksi, koska pörssisähkössä halvempia tunteja on aina enemmän kuin kalliita. Pörssisähkössä kuluttaja voi myös itse vaikuttaa siihen, milloin ja minkä hintaista sähköä käyttää. Suunnittelemalla omaa sähkönkulutusta voi siis säästää paljon omassa sähkölaskussa. Pörssisähkö sopii hyvin koteihin, jossa sähköä käytetään paljon, esimerkiksi sähkölämmitteisiin omakotitaloihin. Vaikka talvella sähkön hinta voikin kohota, kesällä pörssisähkön käyttäjä pääsee nauttimaan hyvin edullisesta sähköstä. 

 

Halpa sähkösopimus

Mikä on suomen halvin sähkösopimus? Suomen sähkömarkkinoilla on useita eri sähköntoimittajia, jotka tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia eri hintatasoilla. Halpa sähkösopimus on sellainen sopimus, joka tarjoaa sähköä edulliseen hintaan verrattuna muihin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. On tärkeää vertailla eri sähkösopimuksia ja niiden hintoja, jotta voit löytää itsellesi sopivan ja edullisen vaihtoehdon.

Mikä on Suomen halvin sähköyhtiö?

Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, joten on vaikea sanoa mikä on tällä hetkellä Suomen halvin sähköyhtiö. Parhaimman kuvan tilanteesta saat, kun teet sähköyhtiöiden vertailun netissä. Näin löydät halvat sähkösopimukset ja voit helposti valita niistä omaan kotiisi sopivimman. 

Suomen sähköyhtiöt ovat:

 • Fortum
 • Lumo Energia
 • Nordic Green Energy
 • Vaasan sähkö
 • Väre (entiset Kuopion Energia, Savon Voima, Lappeenrannan Energia ja Jyväskylän Energia)
 • Helen
 • Elenia
 • Vattenfall
 • Ekosähkö Oy
 • Ilmatar
 • Caruna
 • Tampereen sähkölaitos
 • Kotimaan Energia Oy
 • KSS Energia Oy
 • Kymenlaakson Sähkö
 • Lumme Energia (entinen Loiste)
 • Turku Energia
 • Oomi Energia

Voit valita sähköyhtiön miltä paikkakunnalta tahansa, oma asuinpaikkasi ei vaikuta valintaan. Se, mikä sähköyhtiöistä on sinulla paras, riippuu omasta sähkönkulutuksesta, sekä myös siitä, mitä ominaisuuksia sähköyhtiössä arvostat.

Milloin sähkösopimuksia kannattaa vertailla?

Sähkösopimusten hintavertailu on hyvä tehdä esimerkiksi muuton yhteydessä, varsinkin silloin kun asunnon koko muuttuu paljon. Kilpailutus kannattaa tehdä myös määräaikaisen sähkösopimuksen päättyessä. Jos sinulla on tällä hetkellä määräaikainen sopimus vielä voimassa, kannattaa kuitenkin jo etukäteen vertailla sähkösopimuksia ja seurata sähkön hinnan kehitystä. Määräaikaista sähkösopimusta ei kuitenkaan voi purkaa sopimuskauden aikana. Joissain tapauksissa tämä on kuitenkin mahdollista maksamalla sopimussakko.

Sähköyhtiöiden kilpailutus kannattaa varsinkin silloin, jos sinusta tuntuu, että maksat liikaa sähköstä tämän hetkisessä sähkösopimuksessasi. Jos sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva, on sähköyhtiön sekä sähkösopimuksen vaihto hyvin helppoa. Vertaile sähkösopimuksia netissä ja tee nopeasti uusi sähkösopimus samalla sivustolla. 

Sähkösopimusten hinnoissa on suuria eroja. Keväällä 2023 sähkön hinta on pudonnut edellisen talven hinnoista. Esimerkiksi määräaikaisia sopimuksia saa nyt edulliseen hintaan. Määräaikainen sopimus kuitenkin sitoo joko vuodeksi tai kahdeksi, eli kuluttajan täytyy siis miettiä kannattaako se. Paras vaihtoehto onkin kilpailuttaa sähköyhtiöt ja valita useista sopimuksista omaan kotiin ja omaan käyttöön sopivin sähkösopimus.

 

Halvin sähkösopimus 2023

Mistä halvin sähkösopimus? Halvimman sähkösopimuksen löytäminen riippuu monista tekijöistä, kuten asuinpaikastasi, sähkönkulutuksestasi ja ajankohdasta. Sähkösopimusten hinnat voivat vaihdella sähköntoimittajittain ja alueittain.

Top 3 edullisin sähkösopimus:

 • Imatran Seudun Sähkö 24kk – halpa sähkösopimus – alkaen 8.40 snt/kWh + 3.90 €/kk
 • Oomi 24kk – halpa sähkösopimus – alkaen 8.25 snt/kWh + 4.90 €/kk
 • Lumme Energia 24kk – halpa sähkösopimus – alkaen 8.70 snt/kWh + 3.99 €/kk

Miten sähkösopimuksia vertaillaan?

Sähkösopimusten vertailun voi tehdä netissä sivustoilla, jotka tarjoavat sähkösopimusten vertailu -palvelua. Yhdellä ja samalla sivustolla voit kilpailuttaa sähköyhtiöt ja niiden tarjoamat sopimukset. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan sopimuksen, sen tekeminen onnistuu samalla sivustolla.

Ennen kuin aloitat sähkösopimusten vertailun, on hyvä ottaa selville oma sähkönkulutus. Esimerkiksi kerrostaloasunto kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin omakotitalo, on siis tärkeää tietää oma kulutus kun lähtee kilpailuttamaan sähköyhtiöitä. Oman kulutuksen näkee helposti sähkölaskusta. 

Seuraavaksi on hyvä miettiä vielä omaa sähkönkulutusta ja tottumuksia. Olisiko mahdollista käyttää vähemmän sähköä, tai siirtää sähkön käyttöä esimerkiksi yöaikaan. Tämä nimittäin vaikuttaa siihen, millainen sähkösopimus sinun kannattaa valita. Sähkösopimuksia on useita erilaisia, ja niissä sähkön hinta lasketaan eri tavoin. Vertailemalla löydät halvat sähkösopimukset.

miten-sahkosopimuksia-vertaillaan

Miten voi vaihtaa oman sähkösopimuksen?

Sähkösopimuksen vaihto onnistuu myös helposti netissä.

 • Aloita harkitsemalla toiveitasi ja mieltymyksiäsi
 • Sen jälkeen voit vertailla eri sähköyhtiöitä ja niiden hintoja. Voit tehdä sen tämän sivun yläosassa
 • Klikkaa “Mene toimittajalle” ja täytä hakulomake
 • Sähköyhtiö hoitaa loput puolestasi, sinun ei tarvitse huolehtia muusta

Ota kuitenkin huomioon, että jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus, sitä ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden. Jos sinulla taas on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, onnistuu sen vaihto helposti. Yleensä uusi sopimus tulee voimaan 14 päivää sopimuksen teon jälkeen. 

Omaan sähkönkulutukseen voi vaikuttaa

Energiansäästö kannattaa niin yhteiskunnan kuin yksittäisen kuluttajankin kannalta. Säästämällä sähköä voi alentaa huomattavastikin oman sähkölaskun määrää. Jos sinulla on pörssisähkösopimus, on tärkeää seurata sähkön tuntihintaa ja pyrkiä käyttämään paljon sähköä kuluttavia laitteita edullisina tunteina. 

Lämmitystä

Mutta esimerkiksi lämmitystä ei voi käyttää pelkästää edullisina tunteina. Siispä onkin tärkeää säätää lämmitys oikein, eli siis alentaa hieman asteita. Huoneiden sopiva lämpötila on noin 20-22 astetta, makuuhuoneissa asteen, pari vähemmän. Lämmön alentaminen ei vaikuta ainoastaan sähkölaskuun, vaan lisäksi se parantaa huoneilman laatua. Myös lattialämmitystä kannattaa säätää. Vaikka lämmin lattia jalkojen alla tuntuukin mukavalta, ei lämmityksen tarvitse olla kovin kovalla. Sopiva lämpötila on noin 24 astetta, se riittää  kuivattamaan märkätilat yön aikana. 

Kylmälaitteet

Kylmälaitteet on pidettävä päällä jatkuvasti, oli sähkön hinta mikä tahansa. Näissäkin laitteissa kannattaa säätää lämpötila oikein, pakastin -18 asteeseen ja jääkaappi 2-6 asteeseen. Kylmälaitteet on myös hyvä puhdistaa ja sulattaa säännöllisesti. Jos laitteet ovat jo vanhoja, kannattaa harkita niiden vaihtamista. Uudet energiatehokkaat laitteet kuluttavat huomattavasti vähemmän sähköä kuin vanhat kylmäkoneet.

Sauna

Sauna kannattaa lämmittää kerralla koko perheelle. Sopiva lämpötila on noin 70 astetta. Pidä kiuasta päällä vain juuri sen aikaa kuin on tarvetta, eli sauno heti kun lämpötila on sopiva ja sammuta kiuas heti saunomisen päätyttyä. 

Valaistus

Valaistusta on hyvä pitää päällä vain niissä huoneissa, joissa oleskellaan. Käytä valaisimissa energiansäästölamppuja tai ledivaloja. Myös liiketunnistimet valaisimissa on hyvä keino säästää valaistuksessa. 

Viihde-elektroniikkaa

Viihde-elektroniikkaa käytetään joka kodissa päivittäin. Tietokoneet, pelikoneet ja televisiot on hyvä laittaa pois päältä aina kun niitä ei käytetä. Ne kuluttavat energiaa myös silloin, kun ovat valmiustilassa, eli jos haluat säästää vielä lisää sähköää, ota laitteet pois sähkövirrasta.

Pienilläkin muutoksilla voit vaikuttaa omaan energiankulutukseen ja näin ollen myös sähkölaskun suuruuteen. Sähkösopimusvertailu kannattaa tehdä aina, jos sinusta tuntuu, että maksat liikaa sähköstä. Vertailun teet helposti netissä, ja kun löydät edullisen sähkösopimuksen myös sen teko onnistuu samalla kertaa.

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on tällä hetkellä halvin sähköyhtiö?

Sähköyhtiöt muuttavat hintojaan jatkuvasti, joten on vaikea sanoa varmasti mikä on tällä hetkellä halvin sähköyhtiö. Mutta esimerkiksi Fortum tarjoaa kesällä 2023 edullisia sähkösopimuksia. Halvat sähkösopimukset ja halvin sähkön hinta löytyy netissä vertailemalla sähköyhtiöitä.

 

Mikä on halvin kiinteä sähkösopimus?

Halvin kiinteä sähkösopimus voi vaihdella alueittain ja ajanjaksolta riippuen. Halvimman kiinteän sähkösopimuksen löytäminen vaatii yleensä vertailua eri sähköntoimittajien tarjousten välillä. Voit löytää dullisin sähkösopimus nyt osoitteesta Virrankuluttaja.fi.

 

Mikä on tällä hetkellä halvin sähköyhtiö?

Suomessa on paljon edullisia sähkökytkimiä. Tällä hetkellä Fortumilla on halvin sähkösopimus.