Annons

Sähkön hintavertailu

NGE pörssisähkö

Hinta alkaen*

0,45snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 3,99 €
Fortum Tarkka

Hinta alkaen*

0,59snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,90 €
Väre Välkky 24kk

Hinta alkaen*

0,72snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,95 €
Oomi Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

0,92snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 5,20 €
Hehku Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

0,45snt / kWh + spot
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,50 €

Sisällys

Sähkön hintavertailu voi tuoda parhaimmillaan jopa useiden satojen eurojen säästöt vuodessa. Vertaile sähkön hintaa kauttamme helposti ja valitse edullisin sopimus.

 

Vertaa sähkön hintoja ja löydä paras tarjous

Kotitaloudet käyttävät sähköä päivittäin, joten se on kulu, jota ei voi välttää. Sähköä kuluu kodinkoneiden käytön lisäksi muun muassa viihteeseen. Sähkölämmitteisessä talossa suurin kustannus sähkön osalta tulee lämmityksestä.

Sähkönhintavertailu voi tuoda parhaimmillaan jopa useiden satojen eurojen säästöt vuodessa. Sähkön hinta kilpailutus kannattaa tehdä ainakin aina muuton yhteydessä, määräaikaisen sopimuksen päättyessä ja silloin, kun sähkön hinnassa tapahtuu muutoksia alaspäin. Sähkövertailu on helppo tehdä kauttamme, ja löydät nopeasti edullisimman tarjouksen. 

Sähkön kilpailutus – miten se toimii?

Kun tavoitteena on saada mahdollisimman pieni sähkölasku, kannattaa tehdä sähköhintojen vertailu. Sähköhintavertailun tarkoituksena on löytää edullisin sähkösopimus ja saavuttaa säästöä sähkölaskuissa. Sähkön yleinen markkinahinta vaihtelee jatkuvasti, mikä vaikuttaa tarjottavien sähkösopimusten hintaan. Halvin sähkösopimus ei välttämättä löydy aina samalta yhtiöltä, joten sähkön hinta vertailu eri yhtiöiden välillä kannattaa. Kilpailuta sähkö löytääksi edullisimman hinnan, jolloin voit saavuttaa säästöä sähkölaskussa.

kilpailuta-sahko

Sähkön hinta koostuu sähköenergian hinnasta, perusmaksuista ja sähkön siirron kustannuksista. Sähkön hinnan kilpailutus tarkoittaa nimenomaan sähköenergian hinnan ja kuukausimaksun kilpailuttamista. Sähkönsiirtoa ei pysty kilpailuttamaan, vaan sen hinnan määrää paikallinen verkkoyhtiö. Koska sähköenergian hinta vaihtelee, sähkö vertailu kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta voit varmistua siitä, että sähkösopimuksesi on mahdollisimman edullinen.

Kilpailuta sähkö ja löydä itsellesi paras sopimus

Kiinteähintaiset sähkösopimukset voivat olla tyypiltään joko määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia. Näiden lisäksi kuluttaja voi valita myös pörssisähkön, jonka hinta perustuu joka tunti vaihtuvaan Nord Pool -sähköpörssin spot-hintaan.

Määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ovat asiakkaan kannalta vakaampia ja sähkön hinta on etukäteen tiedossa. Pörssisähkön hinta vaihtelee, jolloin sähkölaskun suuruutta on vaikea ennustaa etukäteen. Kun vertaa sähkön hintoja, kannattaa miettiä, minkä tyyppinen sopimus on itselleen sopivin.

 

Määräaikainen sopimus

Määräaikainen sopimus solmitaan tietyksi ajaksi ja ne ovat tyypillisesti joko vuoden tai kahden vuoden pituisia. Kun vertaa sähköä, pitkä määräaikainen sopimus ei välttämättä tarjoa edullisinta hintaa. Sopimusta ei myöskään saa vaihdettua kesken sopimuskauden, paitsi jos muuttaa uuteen osoitteeseen.

Määräaikainen sopimus takaa asiakkaalle tietyn hinnan koko sopimuskauden ajaksi, eikä siihen vaikuta sähkön markkinahinnan muutokset tai vuodenajat. Sopimustyyppi kannattaa huomioida sähkön hinnan vertailussa silloin, kun kaipaat ennustettavuutta.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa toistaiseksi kuten nimestä voi päätellä. Hinnan voimassaolo riippuu tehdystä sopimuksesta, ja se voidaan tarkistaa kuukausittain, kvartaaleittain tai puolen vuoden välein. Kun vertaa sähkön hintaa toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka usein hinta muuttuu. Joskus tarjolla voi olla erittäin edullinen sopimus, jonka hinta nouseekin jo kuukauden päästä huomattavasti korkeammaksi.

Kun tekee energian hintavertailua, toistaiseksi voimassa oleva sopimus kannattaa huomioida silloin, kun haluaa ennustettavuutta sähkön hintaan ilman pitkää sitoutumista.

 

Pörssisähkö

Pörssisähkön hinta perustuu pohjoismaiseen Nord Pool -sähköpörssin markkinahintoihin. Hinta vaihtuu joka tunti ja se voi vaihdella suuresti jopa saman vuorokauden aikana. Myös vuodenaika vaikuttaa sähkön markkinahintaan ja usein pörssisähkö on kalliimpaa talvella. Pörssihinnan lisäksi päälle tulee vielä sähköyhtiön veloittama maksu.

Kun vertaa sähköhintaa, pörssisähkö kannattaa ottaa vaihtoehdoksi silloin, kun olet valmis seuraamaan sähkön hintaa ja ajoittamaan kulutustasi hinnan mukaan. Pörssisähkön käyttäminen vaatii myös hyviä hermoja, koska ajoittaiset piikit sähkön hinnassa voivat nostaa sen erittäin korkealle.

Sähkön kilpailutus – voinko tehdä sen milloin vain?

Sähkökilpailutus kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa tai silloin, kun määräaikainen sopimuksesi loppuu. Saat tarkistettua nykyisen sopimuksen tyypin helposti nykyisestä sähköyhtiöstäsi. Sähkönvertailu kannattaa tehdä aina ennen uuden sopimuksen solmimista, jotta voit varmistua siitä, että se on mahdollisimman edullinen.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi kilpailuttaa milloin tahansa. Sähköhinta vertailu kannattaakin tehdä säännöllisesti ja silloin, kun sähkön yleinen markkinahinta tippuu alaspäin. Sähkön hintakilpailutus voi silloin tuoda rutkasti säästöä nykyiseen sopimukseen verrattuna. Kilpailuta sähkö myös aina muuton yhteydessä sen sijaan, että tartut ensimmäiseen tarjoukseen.

sahkon-hintavertailu

Kilpailuta sähkö – miten se tehdään?

Kilpailuta sähkön hinta kauttamme säästääksesi sähkölaskussa. Kun sähkön kilpailutus on ajankohtainen, toimi seuraavasti:

  • Tarkasta oma sähkönkulutuksesi. Löydät sen yleensä nykyisen sähköyhtiösi verkkopalvelusta.
  • Kilpailuta sähkö. Sähkö hintavertailu on helppo tehdä palvelussamme. Voit verrata eri sopimusten hintoja sähköenergian, kuukausimaksun ja sopimuksen tyypin perusteella. Sähkönkilpailutus on täysin ilmaista.
  • Tee sopimus. Kun löydät itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman tarjouksen, voit tehdä sopimuksen.

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mikä sähköyhtiö minun kannattaa valita?

Kun miettii itselleen sopivaa sähköyhtiötä, kannattaa tehdä sähkönhinta vertailu, ja valita se yhtiö, joka tarjoaa edullisimman sopimuksen. Aivan pienimmät yhtiöt saattavat tarjota sopimuksia vain paikallisille asukkaille, mutta muuten voit valita minkä tahansa yhtiön.

Kuinka nopeasti voin vaihtaa sähköyhtiötä?

Tämä riippuu täysin sopimuksesi tyypistä. Kilpailutasähkö säännöllisesti, jos nykyinen sopimuksesi on voimassa toistaiseksi. Jos sopimuksesi on määräaikainen, tee hintavertailu sähkön suhteen silloin, kun sopimus umpeutuu.