Annons

Vattenfall

Valitettavasti emme löytäneet tuotetta, joka vastaisi hakuehtojasi.
Olemme koonneet alle kaikki markkinoiden parhaat sähköyhtiöt, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Fortum Tarkka

Hinta alkaen*

24,4 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,50 €/kk
NGE pörssisähkö

Hinta alkaen*

27,15 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 5,90 €/kk
Väre Välkky 24kk

Hinta alkaen*

28,90 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 3,98 €/kk
Oomi Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

37,37 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,90 €/kk

Sisällys

Vattenfall on eurooppalainen suuryhtiö, jonka juuret juontavat yli sadan vuoden päähän, kun Ruotsin valtio osti vesioikeudet Trollhättanin kanavaan ja rakensi sinne vesivoimalaitoksen. Nykyään Vattenfallilla on jo yli 20 000 työntekijää ja yhtiön tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämä.

 

Vattenfall sähkö

Vattenfall sähkö on saatavilla kaikkialle Suomeen. Suomessa yhtiöllä on yhdeksän vesivoimalaitosta, joista suurin on Joensuussa sijaitseva Pamilon voimalaitos. Yhtiön tarjoamat sähkösopimukset ovat alkuperätodennettua sähköä, joten asiakas voi olla varma siitä, että ostettu sähkö on tuotettu sopimuksella mainitulla tavalla. Yhtiöltä löytyy myös Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergia ympäristömerkittyjä tuotteita.

Vattenfall sähkösopimus

Vattenfall sähkösopimus tarjonta on runsas ja asiakkailla on paljon vaihtoehtoja, joista voi valita itselleen parhaiten sopivan sopimuksen. Ilmasto Vakio on kiinteä sähkösopimus, joka tarjoaa täysin fossiilivapaasti tuotettua sähköä kiinteään kuukausihintaan. Näiden lisäksi on sekä toistaiseksi voimassa olevia että määräaikaisia sopimuksia, joissa asiakas voi päättää myös sähkön tuotantotavan tarkemmin.

Sopimusten joukosta löytyy myös pörssisähköön perustuvia Spot Vattenfall -sopimuksia. Näistä toisessa sähkö on tuotettu fossiilivapaasti ja toinen täysin tuulivoimalla. Näissä sopimuksissa tunneittain vaihtuva pörssisähkön hinta vaikuttaa sähkön hintaan. Sähkön Spot hinta Vattenfall -yhtiön sopimuksissa riippuu myös asiakkaan valitsemasta tuotantotavasta. Lisäksi veloitetaan marginaali ja perusmaksu. 

vattenfall-sahkosopimus

Vattenfall sähkön hinta

Koska yhtiö tarjoaa vain fossiilivapaata sähköä, Vattenfall sähkön hinta ei ole edullisimmasta päästä. Sopimuksia valitessa asiakas voi valita sähkön tuotantotavan tarkemmin ja esimerkiksi täysin tuulivoimalla tuotettu sähkö on hieman muita vaihtoehtoja kalliimpaa. Vattenfall sähkö sopiikin parhaiten vihreää sähköä arvostavalle kuluttajalle, jolle halvin sähkösopimus ei ole tärkein asia sopimusta valitessa.

 

Vattenfall asiakaspalvelu

Vattenfall asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja chatissa. Lisäksi asioita voi hoitaa Oma energia -palvelussa, jossa pääsee muun muassa päivittämään yhteystietoja, tekemään muuttoilmoituksen ja seuraamaan omaa sähkönkulutusta.

 

Vattenfall kokemuksia

Vattenfall sähkösopimus soveltuu erityisesti fossiilivapaita tuotantotapoja arvostaville asiakkaille. On hyvä huomioida, että osa yhtiön myymästä sähköstä tuotetaan ydinvoimalla. Kritiikkiä yhtiö on saanut erityisesti asiakaspalvelun ruuhkautumisesta.

UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mikä on Vattenfall?

Vattenfall on suuri eurooppalainen energiayhtiö, joka sekä tuottaa sähköä että myy sitä asiakkaille.

Onko Vattenfall luotettava?

Vattenfall on toiminut jo yli vuosisadan ajan tavoitteenaan fossiilivapaa elämä. Yhtiö on luotettava toimija sekä sähkön tuotannossa että sähkön myynnissä.