Annons

Seinäjoen Energia

Valitettavasti emme löytäneet tuotetta, joka vastaisi hakuehtojasi.
Olemme koonneet alle kaikki markkinoiden parhaat sähköyhtiöt, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Fortum Tarkka

Hinta alkaen*

24,4 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,50 €/kk
NGE pörssisähkö

Hinta alkaen*

27,15 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 5,90 €/kk
Väre Välkky 24kk

Hinta alkaen*

28,90 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 3,98 €/kk
Oomi Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

37,37 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,90 €/kk

Sisällys

Seinäjoen Energia on Seinäjoen kaupungin omistama yhtiö, joka tarjoaa alueen asiakkaille sähköä, kaukolämpöä ja vesihuollon palveluita. Yhtiön historia alkaa jo vuonna 1927, jolloin sähkölaitos aloittaa toimintansa, mutta kaupungin omistamana Seinäjoen Energia on aloittanut vuonna 1994. Seinäjoen Energian sähkö on peräisin yhtiön kahdesta omasta vesivoimalaitoksesta sekä EPV Energia Oy:n tuotannosta. Yhtiön tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

 

Sähkösopimus Seinäjoen Energia

Sähkön hintakehitys on aiheuttanut sen, että tällä hetkellä Seinäjoen Energia myy sähkösopimuksia vain Seinäjoen kaupungin alueelle. Sähkösopimus Seinäjoen Energia mahdollistaa myös poikkeuksellisen alkuperätaatun tuotteen valitsemisen. SE Oikea Kyrkkäri -sopimuksessa sähkön alkuperä on varmennettu Guarantee of Origin -takuulla, ja se on täysin yhtiön omissa vesivoimaloissa tuotettua sähköä. 

Yhtiöllä on tarjolla myös perinteisempiä sähkösopimuksia, joissa sähkön alkuperä löytyy osittain myös ydinvoimasta ja fossiilisista energialähteistä.

Seinäjoen Energia sähkön hinta

Seinäjoen Energia sähkön hinta ei ole tällä hetkellä edullisimmasta päästä. Se keskittyykin hinnalla kilpailemisen sijaan tarjoamaan paikallista tuotantoa paikallisille asukkaille. Seinäjoen Energian myy tällä hetkellä vain toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joiden joukosta voi valita yleis-, aika- tai vuodenaikasähkön. SE Oikea Kyrkkäri on samanhintainen kuin muut sopimukset. Valittavana on myös pörssisähkö, jossa sähkön hinta kWh perustuu pohjoismaisen sähköpörssin hintoihin.

seinajoen-energia

Seinäjoen Energia kokemuksia

Seinäjoen Energia on yliomavarainen eli se myy osan tuottamastaan sähköstä pörssiin. Tämä on mahdollistanut sen, että yhtiö on pystynyt pitämään sähkön hinnan tasaisena jopa silloin, kun yleisillä markkinoilla hinnat ovat nousseet poikkeuksellisen korkeiksi. 

Yhtiö kokeekin olevansa olemassa erityisesti kaupungin asukkaita varten, minkä takia sähkö ei myydä tällä hetkellä muualla asuville kuluttajille. Yhtiön asiakkaat ovat tietysti olleet tyytyväisiä siihen, että energiakriisin aikaan on ollut tarjolla kohtuuhintaista sähköä.

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Seinäjoen Energia?

Seinäjoen Energia on Seinäjoen kaupungin omistama sähköyhtiö, joka myös tuottaa sähköä omissa vesivoimalaitoksissa. Sähkösopimus Seinäjoen Energia on tällä hetkellä mahdollinen vain kaupungin asukkaille.

Onko Seinäjoen Energia luotettava?

Seinäjoen Energia on erittäin luotettava yritys, joka tuottaa sähköä ja lämpöä sekä huolehtii veden jakelusta Seinäjoen kaupungin alueella.