Annons

Elenia

Valitettavasti emme löytäneet tuotetta, joka vastaisi hakuehtojasi.
Olemme koonneet alle kaikki markkinoiden parhaat sähköyhtiöt, jotka voisivat kiinnostaa sinua.

Fortum Tarkka

Hinta alkaen*

24,4 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,50 €/kk
NGE pörssisähkö

Hinta alkaen*

27,15 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 5,90 €/kk
Väre Välkky 24kk

Hinta alkaen*

28,90 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 3,98 €/kk
Oomi Kiinteä 24kk

Hinta alkaen*

37,37 €/kk
Vuosikulutus (kWh): 3.000 kWh
Kuukausimaksu 4,90 €/kk

Sisällys

Elenia on toiminut vuodesta 2012 ja se on Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö. Se palvelee lähes 450 000 ihmistä rakentaen sähköverkkoa ja -liittymiä sekä huolehtii sähköverkon toiminnasta omalla alueellaan.

 

Mikä on Elenia?

Elenia on yksi Suomen suurimmista sähköverkkoyhtiöistä, joka rakentaa myös valokuituverkkoa ympäri maata. Elenia huolehtii sähköverkosta Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla jopa lähes sadan kunnan alueella. Elenia ei myy sähköenergiaa eli sen sähköverkon alueella asuvat ostavat sähköenergian toiselta toimijalta.

Elenia tarjoaa myös muita energia-alan palveluita, joihin kuuluu esimerkiksi asiakaspalvelua energiayhtiöille ja muita sähkömarkkinoihin liittyviä palveluita. Yhteensä Elenia palvelee jopa yli miljoonaa asiakasta ympäri Suomen. 

Elenia sähkösopimus

Elenia ei tarjoa sähkösopimuksia asiakkaille vain huolehtii ainoastaan sähköverkosta. Koska sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan, on asiakkaalla näistä kaksi eri sopimusta. Sähköverkko on aina paikallisen yhtiön omistama, eikä asiakas voi kilpailuttaa sähkön siirrosta huolehtivaa yritystä. Sähkön myynnin puolestaan voi kilpailuttaa ja asiakas voi itse päättää, mistä sähkön ostaa.

elenia-sahkosopimus

Elenia sähkön hinta

Sähkön siirrosta veloitetaan maksu, joka koostuu perusmaksun lisäksi kWh-perusteisesta maksusta ja arvonlisäverosta. Siten oma kulutus vaikuttaa myös sähkön siirrosta tulevan laskun suuruuteen. 

Koska Elenia ei myy sähkösopimuksia, Elenian sähkölasku sisältää ainoastaan veloitukset sähkön siirrosta. Näistä toinen on Elenian lasku, joka koskee sähkön siirtoa, ja toinen sähköenergian myyntiä, joka tulee asiakkaan valitsemalta, sähköenergiaa myyvältä toimijalta. Elenia sähkön hinta ja muut ajantasaiset tiedot löytyvät parhaiten Elenia.fi -verkkosivuilta.

 

Elenia.fi-sivuilla voi seurata omaa sähkönkulutusta

Elenia.fi-sivuilta löytyy myös asiakkaiden kannalta erittäin hyödyllinen Elenia Aina -palvelu. Palveluun tunnistaudutaan esimerkiksi omien pankkitunnusten välityksellä, minkä jälkeen on mahdollista seurata omaa sähkönkulutusta useamman vuoden ajalta. Palvelusta voi halutessaan tilata myös kuukausittaiset raportit omaan sähköpostiin.

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Kuka omistaa Elenian?

Elenialla on useita omistajia, jotka ovat Valtion Eläkerahasto, Allianz Capital Partners Allianz Groupin puolesta ja Macquarie Super Core Infrastructure Fund.

Onko Elenia hyviä arvosteluja?

Koska Elenia on sähköverkkoyhtiö, ei Elenian sähköverkkojen alueella asuvien asiakkaiden ole mahdollista vaihtaa toiseen tarjoajaan. Energiavirasto valvoo sähköverkkoyhtiöiden hinnoittelua kokonaisuudessaan.